Eget domännamn

domannamnAlla som väljer att hosta sin blogg hos oss kan välja att använda ett eget domännamn som namn på din blogg. Du kan välja att använda vilket domännamn som helst som du äger. Om du inte redan har ett domännamn kan du registrerat ett hos en av Sveriges många registratorer. Om du vill ha en .nu eller .se namn rekommenderar vi loopia. Om du vill använda dig av ett internationellt domännamn såsom .com så rekommenderar vi att du istället använder name.com. Besök vår vanliga frågor sidor om du har frågor om hur du använder din domän.

Om du inte vill använda ett eget domännamn så lägger vi istället din domän på en subdomän. Din bloggs adress blir med andra ord Bloggensnamn.bloggspace.se. Om ditt mål är att tjäna pengar på din blogg så rekommenderar vi starkt att du använder ett eget domännamn.

Varför skall man använda ett eget domännamn

Det finns många anledningar till att det alltid är bäst att bygga en blogg eller webbsida på en domän som man själv äger och inte på en gratis domän. Här nedan kommer vi listan en rad av de viktigaste anledningarna.

  • Det ser mer professionellt ut. En webbsida som använder ett eget domännamn framstår som mer seriös än en webbsida som använder sig av en gratis adress. Varför skall en besökare lita på en webbsida om ägaren inte ens är villig att investera 100 kr om året för en domän.  Binaryoptions.net eller stocktrading.com ser t.ex. alltid mycket mer proffessionelt utan än minblogg.gratisblogg.se eller dylikt. Välj ett domännamn som beskriver din webbsida bra.  Välj ett namn som talar om vad sidan handlar om eller ett namn som du kan utveckla till ett brand.
  • Du kan bygga ett brand kring din blogg. Det är mycket svårt att göra detta med en gratis domän.
  • Du får full kontroll över din blogg. Om du använder ett gratis namn så är du alltid beroende av någon annan. De kan när som helst stänga ner din domän. Du kan flytta till en ny domän men om du gör det förlorar du värdet av de länkar du har byggt och förlorar en andel av dina besökare som inte hittar dig på din nya adress. Du kan undvika många problem genom att använda en egen domän från dag 1.
  • Det ökar värdet på din blogg. En blogg som använder ett eget domännamn är värt mer än en blogg som inte gör det. Det finns många anledningar till detta men de viktigaste finns på denna lista.
  • Gör det lättare att sälja din blogg. Det kan vara mycket svårt att sälja din blogg i framtiden om den använder ett gratis domännamn. Det är bättre att använda ett domännamn från dag 1 så att man kan sälja bloggen om man vill.